Subsidies, leningen en praktische tips
Wanneer u uw woning wilt verduurzamen is het handig om te weten welke subsidies en leningen er zijn om dat mogelijk te maken. Op deze pagina leest u daar meer over.
Energiesubsidiewijzer
Wanneer u uw woning wilt verduurzamen is het handig om te weten welke subsidies en leningen er zijn om dat mogelijk te maken. Op deze pagina leest u daar meer over.
Energiesubsidiewijzer Op de energiesubsidiewijzer vindt u in een oogwenk alle subsidies die te maken hebben met verbeteringen van uw huis. U vult uw gemeente in, geeft aan of u woningeigenaar of VvE bent, en de Energiesubsidiewijzer geeft u een kant-en-klare lijst met mogelijke subsidies en leningen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan kunt u ook nog per maatregel bekijken wat de overheid u te bieden heeft. Bij het aanleggen van dubbelglas bijvoorbeeld, of het isoleren van uw muur.
Duurzaamheidslening
Gaat u verhuizen of verbouwen? Of denkt u na over energiebesparende maatregelen? U kunt geld lenen voor het verduurzamen van uw huis via het Nationaal Warmtefonds.
Subsidie Samen je Buurt Verduurzamen
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft als doel om in 2050 CO-2 neutraal te zijn.
Heeft u als een bewonersinitiatief plannen om uw buurt klimaatneutraal vrij te maken? Dan kunt u via de Subsidie Samen je Buurt Verduurzamen een aanvraag indienen bij de gemeente. Met de subsidie kunt u met uw buren bijvoorbeeld een project opzetten om te (laten) onderzoeken hoe duurzame warmte op te wekken of minder energie te verbruiken.
Praktische tips
- In de digitale gids van Milieu Centraal vindt u allerlei praktische tips om duurzamer te leven.
- Vraag een gratis adviesgesprek aan bij één van onze gemeentelijke energiecoaches. Zij weten alles van energiebesparing en verduurzaming af en adviseren u persoonlijk over uw huis.
- Het Regionaal Energieloket is het digitale energieloket van onze gemeente. Zij geven advies om uw huis energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij te maken.
- Wilt u een andere huiseigenaar of een ervaringsexpert vragen stellen over hoe zij hun huis hebben verduurzaamd? Of juist uw ervaringen delen? Kijk dan op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.
- Zonnepanelen op uw dak laten leggen is nog altijd een goed idee. Zo wekt u zelf duurzame elektriciteit op en de investering verdient u in enkele jaren terug, afhankelijk van de subsidiemogelijkheden.
- Heeft u geen plek of is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? U kunt via een lidmaatschap van een lokale energiecoöperatie, zoals de EC-BR of ZOBR, mede-eigenaar worden van duurzame energie-opwekprojecten en op die manier voorzien in uw eigen (schone) energie.
- Er bestaan ook landelijk mogelijkheden om deel te nemen aan duurzame energieprojecten zoals Zonnepanelen delen of de Windunie voor windenergie.
- Bent u lid van een VvE? Dan kunt u gebruik maken van de SCE (Subsidieregeling Coöperatieve Energie-opwek).
- Ook bieden wij extra hulp bij het verduurzamen van VvE's met woonfunctie.